Figura de mai jos rezumă toate opțiunile pe care le are pacientul, pentru evaluarea și tratamentul depresiei și burnout-ului

Figura cu facilitatile DEPRETER pentru pacienti

În acest video puteți vedea cum se utilizează serviciile clinicii DEPRETER după crearea unui cont.


1. Vreau să știu ce am (singur)


Am adesea tot felul de emoții neplăcute. Mă gândesc uneori că poate sunt depresiv și ar fi cazul să fac ceva. Sau zilele de muncă sunt epuizante și nu mai reușesc să mă reculeg și să mă reîncarc cu resurse. Am impresia că sunt în burnout. Ca să știu dacă este posibil să am o depresie și/sau burnout, fac evaluarea inițială. Este gratuită și scurtă. Primesc, în portofoliul personal, un raport de evaluare. Dacă vreau unul și mai detaliat, și mai precis, cumpăr serviciul de evaluare standard (vezi cumpărare servicii) și Depreter furnizează testele de evaluare. După ce le completez, primesc un raport mult mai bogat și mai acurat despre starea mea. O să știu ce am și pot lua singur decizia dacă urmez un tratament sau nu.

Așadar:

Evaluare inițială > cumpărare serviciu evaluare standard > completare teste > primire raport complex = Știu ce am.


2. Vreau să știu ce am (cu ajutorul unui specialist)


Fac evaluarea inițială, de unde aflu despre probabilitatea de a avea depresie sau de a fi în burnout. Dacă nu-mi este suficientă această informație, cumpăr serviciul de evaluare personalizată. Voi fi contactat de către un specialist (terapeut), cu care voi avea un videochat (complet securizat), în interiorul platformei și care mă va solicita să completez o serie de teste. Ulterior, voi primi în portofoliul personal un raport care conține rezultatele testelor și interpretarea pe care specialistul o dă acestora. Am acum un diagnostic complet. Știu ce am și pot să decid, în cunoștință de cauză, dacă urmez sau nu un tratament. Mă folosesc de discuția cu specialistul. Pot accesa și modulele oferite gratuit, pentru a-mi optimiza decizia.

Așadar:

Evaluare inițială > cumpărare serviciu evaluare personalizată > discuție cu un specialist (video-terapie) și evaluare complexă > primire raport personalizat, cu interpretările specialistului. Știu ce am și pot lua cea mai bună decizie.


3. Vreau să fac terapie. Pot singur (self-help)


Pentru a face terapie este necesar să fi făcut măcar evaluarea inițială (gratuită). Evaluarea standard sau cea personalizată este puternic recomandată, pentru a înțelege mai clar problemele pe care le am și pentru o mai bună decizie referitoare la tratament.
Tratamentul se poate face independent. Este ca și cum mi-aș cumpăra de la Ikea mobila care mi se potrivește și pe care o montez singur. Așadar, cumpăr diverse servicii:

  1. module individuale de terapie (pentru a învăța o tehnică specifică de terapie sau pentru a aborda o problemă specifică);
  2. program standard de terapie (program de terapie compus din module terapeutice, stabilit de specialiști în așa fel încât să se obțină maximă eficiență terapeutică);
  3. video-terapie (ședințe securizate de câte 50 de minute cu un terapeut specialist, în interiorul platformei).

În funcție de nevoile proprii, decid câte servicii cumpăr dintre cele menționate și cum le combin.

Așadar:

Evaluare inițială (+ evaluare standard/ personalizată) > cumpărare servicii terapeutice (a, b, c) > activarea serviciilor (din pagina personală) > efecte terapeutice scontate.

Testele de monitorizare incluse îmi arată efectele terapeutice obținute.
Tratamentul independent se poate combina cu medicația antidepresivă și/ sau cu terapia față în față.


4. Vreau să fac terapie. Cu un specialist


După ce am făcut cel puțin evaluarea inițială, cumpăr un Serviciu de evaluare personalizată. Am șansa de a înțelege în profunzime natura problemelor cu care mă confrunt și de a discuta pe această temă cu un specialist.
Dacă decid să continui terapia cu un specialist, atunci cumpăr serviciul program personalizat, pe care mi-l stabilește terapeutul care mi-a făcut evaluarea personalizată și care mi-a stabilit diagnosticul. Pot combina programul personalizat cu ședințe de video-terapie sau cu module terapeutice, pe care le cumpăr în funcție de nevoi. Testele de monitorizare, primite pe parcurs, îmi vor arăta evoluția efectelor terapeutice.

Așadar:

Evaluare inițială > Evaluare personalizată > Program personalizat (combinat cu video-terapie și/ sau cu module individuale de terapie) > efect terapeutic scontat.
Terapia cu un specialist, în cadrul Depreter, se poate combina cu medicația antidepresivă și/ sau cu terapia la cabinet.

LINK-URI UTILE: